10/8/11

Αρχαίες στοές συνέδεαν Σκωτία - Τουρκία;


Ένα πολύ περίεργο μυστήριο.... Κι όμως υπάρχουν υπόγειοι δρόμοι που ενώνουν όλη την Ευρώπη σχεδόν. Πόσα πραγματικά δε γνωρίζουμε; Κατά τη γνώμη μου, είναι κάτι περισσότερο από απλές σήραγγες που βοηθούσαν τους ταξιδιώτες να μετακινούνται με ασφάλεια...

Τα τούνελ που έχουν βρεθεί θαμμένα κάτω από ερείπια οικισμών της λίθινης εποχής αποτελούν αποδείξεις για την ύπαρξη ενός τεράστιου υπόγειου δικτύου που κάλυπτε σχοδόν ολόκληρη την Ευρώπη από τη Βόρεια Σκωτία μέχρι τη Μεσόγειο.

  Αυτό ισχυρίζεται ο γερμανός αρχαιολόγος Dr Heinrich Kusch στο βιβλίο του με θέμα τις υπόγειες σήραγγες που χρονολογούνται 12.000 χρόνια πριν. Στη Γερμανία και συγκεκριμένα στη Βαυαρία βρέθηκαν 700 μέτρα από το υπόγειο δίκτυο, ενώ στην Αυστρία βρέθηκε τούνελ 350 μέτρων.
 Όπως υποστηρίζει ο καθηγητής τα υπόγειο δίκτυο με τις χιλιάδες σήραγγες καλύπτει όλη την Ευρώπη, με διάσπαρτα μικρότερα κομμάτια από τη Σκωτία μέχρι την Τουρκία. Στις περισσότερες περιπτώσεις η διάμετρός μίας σήραγγας είναι μόλις 70 εκατοστά, δηλαδή ίσα – ίσα για να χωράει ένας άνθρωπος. Βέβαια όπως διευκρινίζει ο καθηγητής, οι στοές δεν είναι όλες συνδεδεμένες μεταξύ τους, αλλά στο σύνολό τους αποτελούν ένα τεραστίων διαστάσεων υπόγειο δίκτυο.















  Ορισμένοι από τους ειδικούς εκτιμούν ότι οι υπόγειες σήραγγες λειτουργούσαν όπως οι σημερινοί αυτοκινητόδρομοι έτσι ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να ταξιδεύουν με ασφάλεια, αποφεύγοντας τις επιθέσεις άγριων θηρίων, πολέμους, ληστές ή ακόμα και τις άσχημες καιρικές συνθήκες.

  Στις σημειώσεις του βιβλίου αναφέρεται ότι παρεκκλήσια συχνά ήταν χτισμένα στις εισόδους αυτών των στοών, ίσως επειδή η επίσημη Εκκλησία υπό το φόβο να αποτελέσουν τόπους λατρείας ειδωλολατρών, τα χρησιμοποιούσε για να τους αποτρέψει. Σε άλλες περιπτώσεις κάποιοι θεωρούσαν τα τούνελ ως πύλη για τον Κάτω Κόσμο.

Πηγή: Daily Mail, www.newsbomb.gr

9/8/11

Συμφωνήσαμε να μην επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα στα 12 μίλια;

Σύμφωνα με τον π. πρεσβευτή, τα όσα λέγονται, ότι τα 12 μίλια στο Αιγαίο αποτελούν αναφαίρετο δικαίωμα της Ελλάδας, λέγονται για εσωτερική κατανάλωση.
Με τον τίτλο «12 μίλια, το πρώτο βήμα πίσω της Ελλάδας», η τουρκική εφημερίδα «Sabah», παρουσιάζει το βιβλίο του π. πρεσβευτή κ. Ντενίζ Μπολούκμπασι, που αναφέρεται σε θέματα εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας. Ο κ. Μπολούκμπασι συμμετείχε σε 36 από τους 50 γύρους ελληνοτουρκικών συζητήσεων και αποκαλύπτει ότι ήδη από το 2002 η Ελλάδα, συμφώνησε να είναι 6 τα μίλια των χωρικών υδάτων της σε ορισμένες περιοχές. 

Σύμφωνα με τον π. πρεσβευτή, τα όσα λέγονται, ότι τα 12 μίλια στο Αιγαίο αποτελούν αναφαίρετο δικαίωμα της Ελλάδας, λέγονται για εσωτερική κατανάλωση, αφού η Ελλάδα έχει αποδεχθεί τα έξη μίλια σε ορισμένες περιοχές. Μόνο στο θέμα των «γκρίζων ζωνών», λέγει, δεν επιτεύχθηκε λύση. 


Σύμφωνα με τον συγγραφέα, η Ελλάδα συμφώνησε να μην επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια: α) στα νησιά του Ανατ. Αιγαίου και τις περιοχές μπροστά από τις τουρκικές ακτές, β) στη Σαμοθράκη και Λήμνο (πλην της δυτικής περιοχής), γ) στη Μυτιλήνη, Ψαρά και Χίο, βόρεια και νότια, δ) στην Ικαρία, ε) στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Μυκόνου και Ικαρίας και στ) ανάμεσα σε Ρόδο-Κάρπαθο, Αντικύθηρα και Κάσο με Κρήτη. Όπως γίνεται αντιληπτό, η Ελλάδα συμφώνησε -κατά τον κ. Ντενίζ Μπολούκμπασι-, ότι μπορεί ελεύθερα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα σε 12 μίλια, στις λίμνες Βόλβη και Πλαστήρα και ίσως στην Πύλο και τη Σαλαμίνα, όπου η Τουρκία δεν έχει αντίρρηση. Για την Κορώνεια δεν έγινε λόγος, διότι δεν διευκρινίσθηκε αν εντάσσεται στο υδάτινο στοιχείο ή είναι οικόπεδο. 

Πηγή: http://thraki-devil.blogspot.com/2011/08/12_09.html

Είστε να κλείσουμε μια Τράπεζα;


Ο υπερδανεισμός και οι ληστρικοί όροι στα δάνεια έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες. Οι τραπεζίτες-νταβατζήδες τρώνε τις ζωές των συνανθρώπων μας. Επίσης, να μην ξεχνάμε πως τα δάνεια των άλλων βλάπτουν σοβαρά την υγεία όλων μας, αφού τα χρέη οδηγούν τους ανθρώπους στην παρανομία και στην εγκληματικότητα.

Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί απαγορεύονται οι διαφημίσεις των τσιγάρων και επιτρέπονται οι διαφημίσεις τραπεζικών δανείων – τα δάνεια είναι πιο βλαβερά από το κάπνισμα.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο – κάτι πρέπει να γίνει και μην περιμένετε να το κάνει κάποιος άλλος. Δεν θα το κάνουν ούτε κόμματα, ούτε εκδότες, ούτε δημοσιογράφοι – όλοι αυτοί είναι βουτηγμένοι στα ίδια σκατά με τους τραπεζίτες.

Μόνο εμείς οι πολίτες μπορούμε να το κάνουμε – αν είμαστε πολίτες και όχι κοπρίτες. Μόνο εμείς μπορούμε να απελευθερώσουμε τους συνανθρώπους μας. Γιατί αυτός που χρωστάει σπίτι, αυτοκίνητο –ακόμα και το ψωμί που τρώει- δεν είναι ελεύθερος αλλά σκλάβος – ένας σκλάβος που ψηφίζει τον δικτάτορά του.

Νομίζω πως ήρθε η ώρα να κλείσουμε μια Τράπεζα.

Τα πράγματα είναι απλά:

1. Συμφωνούμε και βάζουμε στο στόχαστρο μια Τράπεζα. Κατά προτίμηση αυτήν για την οποία υπάρχουν τα περισσότερα παράπονα από τους δανειολήπτες. (Ξέρω ποια είναι αυτή η Τράπεζα, αλλά δεν είναι του παρόντος – κάποιος μπορεί να αντιπροτείνει να είναι περισσότερες από μια.)

2. Όσοι έχουμε καταθέσεις στην Τράπεζα που έχουμε στοχοποιήσει κάνουμε όλοι μαζί ανάληψη των χρημάτων μας. Αυτομάτως, έχουμε στείλει την Τράπεζα στο διάολο.

3. Μεταφέρουμε τα χρήματά μας σε μια άλλη Τράπεζα (ή Τράπεζες), με τον όρο πως θα επαναδιαπραγματευτεί με ευνοϊκούς (ανθρώπινους) όρους την αποπληρωμή των δανείων των συνανθρώπων μας.

4. Όσοι έχουν χρήματα σε άλλες Τράπεζες απειλούν να σηκώσουν τα χρήματά τους και να τα μεταφέρουν στην Τράπεζα (ή στις Τράπεζες) που έχουμε επιλέξει, αν δεν αντιμετωπίσουν ευνοϊκά τους δικούς τους δανειολήπτες.

5. Απαιτούμε από την Τράπεζα (ή τις Τράπεζες) στην οποία θα μεταφέρουμε τα χρήματά μας να προσλάβει τους υπαλλήλους της πρώτης Τράπεζας –οι οποίοι έχουν χάσει τη δουλειά τους-, ώστε να μη μείνουν άνεργοι.

6. Οι Τράπεζες έχουν πάρει το μήνυμα και κάθονται φρόνιμες.

7. Ρε μ@λάκες, τους γ@μήσ@με!

Αυτή είναι η πρότασή μου και είμαι, βέβαια, ανοιχτός σε κάθε συζήτηση για αντιπροτάσεις και καλύτερες ιδέες. Ελπίζω να γνωρίσει απήχηση γιατί κουράστηκα όλοι να γκρινιάζουν και να μην κάνουν τίποτα – ούτε καν μια πρόταση. Προτάσεις τύπου «μια βδομάδα χωρίς γάλα» και «μια βδομάδα χωρίς ντομάτα» μου φαίνονται –με το συμπάθιο κιόλας- γελοίες και, κυρίως, αναποτελεσματικές. Αν είμαστε μάγκες, ας κλείσουμε μια Τράπεζα. Να γράψουμε ιστορία. Να ‘χουμε να το διηγούμαστε στα εγγόνια μας.

Να διευκρινίσω πως δεν έχω πάρει ποτέ δάνειο στη ζωή μου και πως ποτέ δεν είχα πιστωτική κάρτα. Στις τράπεζες έχω μόνο καταθέσεις.

(Αν η ιδέα γνωρίσει απήχηση, θα ήθελα να δω πόσα παραδοσιακά μέσα -Τύπος, Ραδιόφωνο, Τηλεόραση- θα γράψουν ή θα πουν πως το «κίνημα των bloggers» προσπαθεί να κλείσει μια Τράπεζα. Ναι, σωστά το μαντέψατε, κανένα δεν θα αναφερθεί για να μη χάσει τις διαφημίσεις από τις Τράπεζες. Σκλάβοι κι αυτοί –οι ευαισθησίες είναι μόνο όταν οι μπλόγκερ γράφουν για τις πυρκαγιές και την Αμαλία– όταν υπάρχει παραδάκι στη μέση, το βουλώνουν όλες οι ευαίσθητες ψυχές. )

Προτιμώ να σταλούν μέιλ που περιγράφουν τις δυσκολίες του εγχειρήματος και τις πιθανές αντιδράσεις του τραπεζικού τραστ σε μια τέτοια κίνηση. Θα επιθυμούσα οι φίλοι -που είναι ολοφάνερο πως γνωρίζουν την κατάσταση στο χώρο των τραπεζών- να υποδεικνύουν και τις πιθανές λύσεις στις αντιδράσεις των τραπεζιτών. Επίσης, θα ήθελα κάποιος νομικός -ή ακόμα περισσότεροι- να μου γράψουν, αν μπορούν, τις νομικές δυσκολίες του εγχειρήματος.

Κοιτάξτε, δεν μπορώ να εγγυηθώ σε κανέναν πως θα κλείσουμε μια Τράπεζα- άλλωστε, αυτό δεν έχει ξαναγίνει-, αλλά ξέρω πως αξίζει να προσπαθήσουμε. Τις Τράπεζες τις πολεμάς με τα δικά τους όπλα -το χρήμα δηλαδή. Το να σπας τις τζαμαρίες των τραπεζών είναι βλακώδες και ανώδυνο -εκτός αν είσαι τζαμάς. Πιστεύω πως οι πολίτες στη χώρα μας κοιμούνται όρθιοι γιατί είναι σίγουροι πως -ό,τι κι αν κάνουν- δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξει τίποτα. Οι πολίτες χρειάζονται επειγόντως μια νίκη – έστω μικρή. Αν συμβεί αυτό, οι αλλαγές θα είναι ραγδαίες – όλοι θα ξέρουν πια πως έχουν τη δύναμη να γυρίσουν τον κόσμο ανάποδα.

ΠΗΓΗ: Είστε να κλείσουμε μια Τράπεζα; http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2011/07/blog-post_1014.html#ixzz1UYQQJ4qm