23/2/12

Πρόσκληση για πάρτυ μασκέ


Παναρίτη , νέα δανειακή σύμβαση - Αν σκούζει ο λύκος απο το φόβο τι να πουν τα πρόβατα

Πρίν απο λίγο ο  φίλος του exoumeapopsi
μας  έστειλε  ένα Video  με την  πρωτοφανή έκρηξη  της βουλευτού επικρατείας του ΠΑΣΟΚ  και μέχρι προσφάτως  συμβούλου  του  Παπανδρέου  κ.  Έλενας Παναρίτη.Η "έκρηξη" αυτή συνέβη  κατά  την διάρκεια  της ομιλίας της  στην επιτροπή  οικονομικών υποθέσεων της βουλής  πριν απο  9 ημέρες, και λίγες ώρες πριν ψηφιστεί  το νομοσχέδιο, μέσω του οποίου  200 περίπου ορνίθια  εξουσιοδότησαν  τον Παπαδήμιο και τον Βενιζέλο  να  πετάξουν στον Καιάδα  τις επόμενες  τρείς τουλάχιστον  γενιές  των Ελλήνων μετατρέποντας της Ελλάδα του  2012 σε δουλοπαροικία του 18ου αιώνα.

Αν λοιπόν διαμαρτύρεται  εντονώτατα η Παναρίτη που ήταν  διορισμένη  απο το ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα, ως  σύμβουλος  του καταδικασμένου  τώρα πια Περουβιανού πραξικοπηματία Φουτζιμόρι, ο οποίος  οδήγησε το Περού  στην πτώχευση - αφού πρίν είχε οδηγήσει στον τάφο μερικές χιλιάδες αντικαθεστωτικών- τότε  τι θα πρέπει να κάνουμε εμείς;

Ακόμα και αν κάποιος δεν ξέρει ή  δεν θέλει να διαβάσει  τι περιέχει  η  νέα δανειακή σύμβαση, για την επίτευξη  της οποίας  λένε  μάλιστα οι δωσίλογοι  της δικομματικής πια   χούντας  ότι δίνουν και μάχη, αρκεί  να δεί  στο παρακάτω video την  έκρηξη  της  έμπειρης στις οικονομικές δολοφονίες κρατών  για να αντιληφθεί την φρίκη που κρύβεται στις σελίδες αυτού του δανείου.


Έλενα Παναρίτη - Ομιλία (Βουλή) 11 02 12
από exoumeapopsi
 
Πρίν   απο 9 μήνες γράφαμε για την κ.Παναρίτη:
 

Πέμπτη, 26 Μαΐου 2011

Με τέτοιους συμβούλους δεν θέλει να μας "σώσει" αλλά να μας εξοντώσει

Δεν υπάρχει πλέον κανείς  στην Ελλάδα που να μην βλέπει ότι ο σημερινός κατοχικός πρωθυπουργός  δεν  είναι " ο  Γιωργάκης που δεν μπορούσε  να μοιράσει δυό  γαϊδουριών το άχυρο",  αλλά ένας  επαγγελματίας μισθοφόρος της Νέας Τάξης Πραγμάτων,  ο οποίος  εφαρμόζει  με τον καλύτερο τρόπο το σχέδιο  της  απόλυτης  διάλυσης  του έθνους μας  φορώντας μάλιστα τον μανδύα του "εθνοσωτήρα".
Φυσικά  ένα τόσο  μεγάλο και  φρικτό  σχέδιο δεν θα μπορούσε να το εκτελέσει  μόνος του  και  γι΄αυτό φρόντισε εκτός απο την   ξένη ...αρωγή,  να έχει και τους  "ειδικούς" εκτελεστές στις κατάλληλες θέσεις.
Ένα απο τα χαρακτηριστικώτερα  παραδείγματα  είναι αυτό της... βουλευτού επικρατείας κ.Παναρίτη για το ποιόν και την "ιστορία" της οποίας είχε γράψει προ καιρού το κατά τα άλλα δίψυχο "ποντίκι":

Η γυναίκα-αλεξίπτωτο

Η προσγείωση της Έλενας Πανα­ρίτη με... αλεξίπτωτο (του ΔΝΤ, της Παγκόσμιας Τράπεζας και των... αγορών) στο ελληνικό πολιτι­κό σκηνικό αντιμετωπίστηκε σαν μια ακόμη «καινοτόμος ιδιορρυθμία» του Γ. Παπανδρέου, ο οποίος αναζητά «μοντέρνες λύσεις» από τους... ειδικούς.
Όμως, οι ζυμώσεις που γίνονται (με διαρροές) το τελευταίο διάστημα για την ανάθεση του τομέα των αποκρα­τικοποιήσεων στην εν λόγω πολύπει­ρη κυρία οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ίσως έφτασε η ώρα που το «κομάντο» (του ΔΝΤ) θα αναλάβει δράση. Γι' αυτό άλλωστε... προσγειώθηκε.

Βίος και... πολιτεία
Μια και θα (μας) κάνει τη δουλειά, ας τη γνωρίσουμε καλύτερα μέσα από το βιογραφικό της, όπως αυτό είναι διατυ­πωμένο στην ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ:
«Το συνολικό έργο της Έλενας Πανα­ρίτη αναγνωρίζεται διεθνώς σαν καλή πρακτική εφαρμογή "θεσμικών οικο­νομικών". Είναι ειδική στα ιδιοκτησια­κά δικαιώματα και στην αντίστοιχη δια­χείριση του δημόσιου τομέα. Τώρα είναι κοινωνικός επιχειρηματίας και επικεφα­λής του Panel Group, ένας ειδικός συμ­βουλευτικός όμιλος που επενδύει σε υποβαθμισμένες περιοχές και παρέχει συμβουλές για τη δημόσια στρατηγική πολιτική και τη μετατροπή και αξιοποί­ηση, της μη ρευστοποιήσιμης ακίνητης περιουσίας.
Στη σχολή Wharton του Πανεπιστημί­ου της Πενσυλβάνια και στο πλαίσιο της διερεύνησης της αγοράς της ακίνητης περιουσίας ασχολείται ιδιαιτέρως και διδάσκει χρηματοδότηση του οικιστι­κού τομέα. Επίσης έχει διδάξει και στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins στο τμήμα Ανωτέρων Διεθνών Σπουδών (SAIS) και Insead.
Κατά την διάρκεια της εργασίας της στην Διεθνή Τράπεζα ως οικονομολό­γος, πρωτοστάτησε σε σειρά θεσμικών μεταρρυθμίσεων, όπως τη μεταρρύθμι­ση Δημόσιου Τομέα και των ιδιοκτησια­κών δικαιωμάτων στο Περού, εργασία για την οποία της απενεμήθη η διάκριση της καλύτερης πρακτικής πρότασης και καινοτομίας.
Η Panel Group ασχολείται με ρυθμί­σεις αξιοποίησης ακίνητης περιουσίας που χρηματοδοτούνται αποκλειστικά από τον ιδιωτικό τομέα και που αποδί­δουν σημαντικά οικονομικά, κοινωνι­κά και περιβαλλοντολογικά αποτελέ­σματα. Έχει πτυχία από τα Πανεπιστή­μια John Hopkins School of Advanced International Studies (SAIS), Insead, Harvard.
Έχει πολύ καλές γνώσεις Ισπανικής, Αγγλικής, Γαλλικής, Ιταλικής γλώσσας και τη βασική γνώση της Γερμανικής».
Προσοντούχος η βουλευτής Επικρα­τείας. Πώς μπορούμε να διαφωνήσου­με; Ας «σκύψουμε» όμως λίγο πάνω από τη δουλειά της για να τη γνωρίσου­με καλύτερα. Άλλωστε είναι πολύ πιθα­νό να υποστούμε την «ευεργεσία» των γνώσεων και των προσόντων της. Ας προετοιμαστούμε...
Καθώς η εργασία της κυρίας Παναρί­τη στο Περού θεωρείται και από την ίδια μοντέλο (το οποίο μάλλον φιλοδοξεί να εφαρμόσει και εδώ) επιβάλλεται να ρί­ξουμε μια ματιά στο πώς εφαρμόστηκε και ποια αποτελέσματα άφησε πίσω για την κοινωνία του Περού.
Η κυρία Παναρίτη, λες και το 'ξερε ότι δημιουργούνται οι πολιτικές προϋ­ποθέσεις για την εφαρμογή νεοφιλε­λεύθερων οικονομικών μοντέλων εγκα­ταστάθηκε στο Περού το 1991. Έναν χρόνο αργότερα (τι σύμπτωση κι αυτή!), το 1992, ο Αλμπέρτο Φουτζιμόρι έκανε πραξικόπημα για να παραμείνει στην εξουσία και να ολοκληρώσει το έργο του ξεπουλήματος της χώρας (του).
Η«προσφορά»
Ο Φουτζιμόρι εγκατέλειψε το 2000 το Περού και καταδικάστηκε σε 25 χρό­νια φυλάκιση για μαζικές δολοφονίες, κατάχρηση εξουσίας, υπεξαίρεση χρή­ματος και διαφθορά. Εν τω μεταξύ η κυ­ρία Παναρίτη του έπλεκε το εγκώμιο.
Η κυρία Παναρίτη εργαζόταν για «τη μεταρρύθμιση της αγοράς ακινήτων και τις στρατηγικές της ιδιωτικοποίησης». Μερικοί από τους τίτλους των βιβλίων της είναι ενδεικτικοί: «Το φαινόμενο του Φουτζιμόρι: Κυβερνητική μεταρ­ρύθμιση μέσω της άμεσης δημοκρατί­ας» (1995), «Τίτλοι ιδιοκτησίας: Το θαύ­μα του Περού» (1999), «Στρατηγικές ιδιωτικοποίησης», με παράδειγμα, επί­σης, το Περού.

Την προσφορά της Παναρίτη ανα­γνώρισαν τα στελέχη της κυβέρνησης Φουτζιμόρι καθώς και οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και οι λοιποί στυλοβάτες του συστήματος (Παγκόσμια Τράπεζα, ΔΝΤ κ.λπ.). Αντίθετα, ο λαός του Περού δεν εκτίμησε ούτε την Παναρίτη ούτε την πολιτική του ΔΝΤ, καθώς:

Στη χώρα αυτή της Λατινικής Αμε­ρικής οι απολύσεις και η κατάργηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων συνεχί­ζονται σε καθεστώς πλήρους ατιμωρη­σίας, όπως ακριβώς συνέβη και τη δεκα­ετία του '90, την εποχή που η Παναρίτη εργαζόταν για το καθεστώς Φουτζιμόρι, κατά τη διάρκεια του οποίου υποχώρη­σαν όλες οι κοινωνικές κατακτήσεις: το δικαίωμα στην απεργία, στον συνδικα­λισμό, στην εργασιακή σταθερότητα.

♦ Η σημερινή κατάσταση των συνταξιούχων είναι αξιοθρήνητη, καθώς οι συντάξεις είναι παγωμένες εδώ και 8 χρόνια και δεν φτάνουν να καλύψουν ούτε το 10% των βασικών εξόδων του οικογενειακού προϋπο­λογισμού.

♦  Η μεγάλη πλειονότητα των επιδο­μάτων που θα έπρεπε να λαμβάνουν οι συνταξιούχοι με βάση τους νόμους των τελευταίων δεκαετιών έχουν σκανδα­λωδώς περικοπεί (σας θυμίζει κάτι;). Το ίδιο το κράτος έχει επινοήσει τρόπους για να αποφύγει να πληρώσει τα νόμιμα επιδόματα.

♦   Μεγάλος αριθμός εργαζομένων απολύεται καθημερινά ως συνέπεια των μέτρων που λαμβάνονται για τον περιορισμό του εργατικού κόστους (κά­τι μας θυμίζει κι αυτό...).


Εξολόθρευση των ιθαγενών

Η τραγωδία στην Ελλάδα άρχισε με τη διαπίστωση ότι τελικά λεφτά... δεν υπάρχουν και... προκειμένου, υποτίθε­ται, «να πληρωθούν μισθοί και συ­ντάξεις», ο Γ. Παπανδρέου μια δεκαε­τία νωρίτερα.

Ας δούμε πώς... προσέφυ­γε στο ΔΝΤ. Στο Περού (απ' όπου έχει πλούσια πείρα η βουλευτής Επικρα­τείας και σύμβουλος περί αξιοποίη­σης της δημόσιας γης του Παπανδρέ­ου) το δράμα εξελίχθηκε 

Το 1974 το καθεστώς του στρατηγού Χουάν Βελάσκο Αλβαράδο αναγνωρίζει τη «νόμιμη ύπαρξη και τη νομική ταυτό­τητα των ιθαγενών λαών του Αμαζονίου και των εδαφών τους». Η κατάσταση αυτή επιβεβαιώθηκε με το Σύνταγμα του 1979. Ωστόσο όλα αυτά διαγράφτη­καν με μια μονοκονδυλιά με το Σύνταγμα του καθεστώτος Φουτζιμόρι (για τον οποίο η κυρία Παναρίτη έχει γράψει ύμνους) το 1993, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο της αρπαγής και της καταλή­στευσης των εδαφών αυτών.
Με το Σύνταγμα του Φουτζιμόρι το 1993 θα πρέπει να υπογραμμιστεί ότι άνοιξε ο δρόμος για την εκμετάλλευ­ση της γης των Ινδιάνων (γι' αυτήν την εκμετάλλευση εργάστηκε στο Περού η κυρία Παναρίτη αποκτώντας τη σημερι­νή τεχνογνωσία).
Είναι περιττό να σημειώσουμε για το συμφέρον... ποιων προωθήθηκε η εν λόγω νεοφιλελεύθερη νομοθεσία... Οι πολυεθνικές έχουν πια απελευθερωθεί από το βάρος των αυτοχθόνων πληθυ­σμών και έχουν εξασφαλίσει την πρό­σβαση στο πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, την εξορυκτική βιομηχανία, τον τουρι­σμό και την υλοτομία, σε περιοχές που παραδοσιακά ανήκουν στους λαούς που διαμένουν εκεί.
Κάπως έτσι στρώθηκε ο δρόμος από την κυβέρνηση Φουτζιμόρι ώστε το κράτος να διακηρύξει ότι η γη των ιθα­γενών λαών είναι «διαπραγματεύσιμη» (σας θυμίζει κάτι;) «σύμφωνα με την οικονομία της αγοράς». 
Κάπως έτσι, μέσω... Προεδρικών Διαταγμάτων και με τρικ που ξεπερνούσαν τις κοινο­βουλευτικές αγκυλώσεις, προχώρησε το ξεπούλημα. Η αρπαγή και το ξεπού­λημα της γης των Περουβιανών έγινε αριστοτεχνικά και... εκσυγχρονιστικά, με τα εξής βήματα:

Δημιουργία κτηματολογίου.

Επίσημοι τίτλοι ιδιοκτησίας επί των προαιώνιων κοινοτικών ιδιοκτησιών επί της προεδρίας Φουτζιμόρι.

Πρόσβαση (των ιδιοκτητών) σε πιστώσεις. Δηλαδή δέσιμο της γης τους με υποθήκες στις τράπεζες.

Τη συνέχεια τη φαντάζεστε...

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Διεθνής Τράπεζα είναι οι δύο θεσμοί που, στον αναπτυσσόμενο κόσμο, θε­ωρούνται η Κόλαση. Οι πολιτικές που «πρότειναν» - ανάλογες με τις απαι­τήσεις που διατυπώνει σήμερα στην
Ελλάδα το ΔΝΤ - οδήγησαν την Αργε­ντινή στην απόλυτη οικονομική κατα­στροφή και τη ΝΑ. Ασία στη μεγάλη κρίση του 1997.

Σίγουρα δεν είναι τυχαίο ότι από το 2000 και έπειτα οι περισσότερες χώ­ρες φρόντισαν να φύγουν τρέχοντας τόσο από την Παγκόσμια Τράπεζα (της... Παναρίτη) όσο και από το ΔΝΤ (του σοσιαλιστή και φίλου του πρω­θυπουργού μας Στρος - Καν. Μέχρι το 2007 οι μοναδικοί μεγάλοι οφειλέτες του ΔΝΤ ήταν δύο μεγάλα «εξαρτήμα­τα» της Ουάσιγκτον, η Τουρκία και το Πακιστάν. Ας σημειώσουμε ότι και η Τουρκία φρόντισε να την κάνει...
Και ενώ, λοιπόν, όλοι - ή τουλάχιστον όσοι μπορούσαν - έφευγαν όσο πιο μα­κριά από την επιρροή αυτών των ευα­γών ιδρυμάτων, ο Γ. Παπανδρέου, όχι μόνο έσπευσε στις αγκάλες τους, αλ­λά φρόντισε να αξιοποιήσει και κάποια από τα στελέχη τους, όπως η κυρία Πα­ναρίτη (θέλει να την κάνει και μέλος της κυβέρνησης). Ή μήπως, τελικά, συμβαί­νει το αντίστροφο; Δηλαδή τα εν λόγω ιδρύματα με τα στελέχη τους (εντός της κυβέρνησης) «αξιοποιούν» την κυβέρ­νηση της χώρας και τον πρωθυπουργό;
Ό,τι από τα δύο κι αν συμβαίνει, το αποτέλεσμα είναι τραγικά ίδιο...
 
 

22/2/12

Δέκα τεχνικές για τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης


Νόαμ Τσόμσκι
Από τον Νόαμ Τσόμσκι

Διαβάζοντας αυτό το κείμενο αντιλαμβάνεται εύκολα ο καθένας ότι τίποτα από όσα συμβαίνουν σήμερα δεν έγινε τυχαία.
Και στις δέκα τεχνικές θα αναγνωρίσει κανείς τη δική του καθημερινότητα, τη δική του πραγματικότητα τα τελευταία χρόνια της ευημερίας μας. Δικαίως συμπεραίνει κανείς ότι όλα εξελίχθηκαν όπως ακριβώς τα είχαν σχεδιάσει. Όλες οι τεχνικές εφαρμόστηκαν πάνω μας και σήμερα πια μπορούμε να πούμε ότι αποδειχθήκαμε τα ιδανικά πειραματόζωα!

1. Η τεχνική της διασκέδασης

Πρωταρχικό στοιχείο του κοινωνικού ελέγχου, η τεχνική της διασκέδασης συνίσταται στη στροφή της προσοχής του κοινού από τα σημαντικά προβλήματα και από τις μεταλλαγές που αποφασίστηκαν από τις πολιτικές και οικονομικές ελίτ, με ένα αδιάκοπο καταιγισμό διασκεδαστικών και ασήμαντων λεπτομερειών. Η τεχνική της διασκέδασης είναι επίσης απαραίτητη για να αποτραπεί το κοινό από το να ενδιαφερθεί για ουσιαστικές πληροφορίες στους τομείς της επιστήμης, της οικονομίας, της Ψυχολογίας, της Νευροβιολογίας και της Κυβερνητικής. «Κρατήστε αποπροσανατολισμένη την προσοχή του κοινού, μακριά από τα αληθινά κοινωνικά προβλήματα, αιχμαλωτισμένη σε θέματα χωρίς καμιά πραγματική σημασία. Κρατήστε το κοινό απασχολημένο, απασχολημένο, απασχολημένο, χωρίς χρόνο για να σκέφτεται· να επιστρέφει κανονικά στη φάρμα με τα άλλα ζώα». Απόσπασμα από το Όπλα με σιγαστήρα για ήσυχους πολέμους.

2. Η τεχνική της δημιουργίας προβλημάτων, και στη συνέχεια παροχής των λύσεων

Αυτή η τεχνική ονομάζεται επίσης «πρόβλημα-αντίδραση-λύση». Πρώτα δημιουργείτε ένα πρόβλημα, μια «έκτακτη κατάσταση» για την οποία μπορείτε να προβλέψετε ότι θα προκαλέσει μια συγκεκριμένη αντίδραση του κοινού, ώστε το ίδιο να ζητήσει εκείνα τα μέτρα που εύχεστε να το κάνετε να αποδεχτεί. Για παράδειγμα: αφήστε να κλιμακωθεί η αστική βία, ή οργανώστε αιματηρές συμπλοκές, ώστε το κοινό να ζητήσει τη λήψη μέτρων ασφαλείας που θα περιορίζουν τις ελευθερίες του. Ή, ακόμη: δημιουργήστε μια οικονομική κρίση για να κάνετε το κοινό να δεχτεί ως αναγκαίο κακό τον περιορισμό των κοινωνικών δικαιωμάτων και την αποδόμηση των δημοσίων υπηρεσιών.

3. Η τεχνική της υποβάθμισης

Για να κάνει κάποιος αποδεκτό ένα απαράδεκτο μέτρο, αρκεί να το εφαρμόσει σταδιακά κατά «φθίνουσα κλίμακα» για μια διάρκεια 10 ετών. Μ’ αυτόν τον τρόπο επιβλήθηκαν ριζικά νέες κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες (νεοφιλελευθερισμός) στις δεκαετίες του 1980 και 1990. Μαζική ανεργία, αβεβαιότητα, «ευελιξία», μετακινήσεις, μισθοί που δεν διασφαλίζουν πια ένα αξιοπρεπές εισόδημα· τόσες αλλαγές, που θα είχαν προκαλέσει επανάσταση, αν είχαν εφαρμοστεί αιφνιδίως και βίαια.

4. Η στρατηγική της αναβολής

Ένας άλλος τρόπος για να γίνει αποδεκτή μια αντιλαϊκή απόφαση είναι να την παρουσιάσετε ως «οδυνηρή αλλά αναγκαία», αποσπώντας την συναίνεση του κοινού στο παρόν, για την εφαρμογή της στο μέλλον. Είναι πάντοτε πιο εύκολο να αποδεχτεί κάποιος αντί μιας άμεσης θυσίας μια μελλοντική. Πρώτ’απ’όλα, επειδή η προσπάθεια δεν πρέπει να καταβληθεί άμεσα. Στη συνέχεια, επειδή το κοινό έχει πάντα την τάση να ελπίζει αφελώς ότι «όλα θα πάνε καλύτερα αύριο» και ότι μπορεί, εντέλει, να αποφύγει τη θυσία που του ζήτησαν. Τέλος, μια τέτοια τεχνική αφήνει στο κοινό ένα κάποιο χρονικό διάστημα, ώστε να συνηθίσει στην ιδέα της αλλαγής, και να την αποδεχτεί μοιρολατρικά, όταν κριθεί ότι έφθασε το πλήρωμα του χρόνου για την τέλεσή της.

5. Η στρατηγική του να απευθύνεσαι στο κοινό σαν να είναι μωρά παιδιά

Η πλειονότητα των διαφημίσεων που απευθύντονται στο ευρύ κοινό χρησιμοποιούν έναν αφηγηματικό λόγο, επιχειρήματα, πρόσωπα και έναν τόνο ιδιαιτέρως παιδικό, εξουθενωτικά παιδιάστικο, σαν να ήταν ο θεατής ένα πολύ μικρ ό παιδί ή σαν να ήταν διανοητικώς ανάπηρος. Όσο μεγαλύτερη προσπάθεια καταβάλλεται να εξαπατηθεί ο θεατής, τόσο πιο παιδιάστικος τόνος υιοθετείται από τον διαφημιστή. Γιατί; «Αν [ο διαφημιστής] απευθυνθεί σε κάποιον σαν να ήταν παιδί δώδεκα ετών, τότε είναι πολύ πιθανόν να εισπράξει, εξαιτίας του έμμεσου και υπαινικτικού τόνου, μιαν απάντηση ή μιαν αντίδραση τόσο απογυμνωμένη από κριτική σκέψη, όσο η απάντηση ενός δωδεκάχρονου παιδιού». Απόσπασμα από το «Όπλα με σιγαστήρα για ήσυχους πολέμους»

6. Η τεχνική του να απευθύνεστε στο συναίσθημα μάλλον παρά στη λογική

Η επίκληση στο συναίσθημα είναι μια κλασική τεχνική για να βραχυκυκλωθεί η ορθολογιστική ανάλυση, επομένως η κριτική αντίληψη των ατόμων. Επιπλέον, η χρησιμοποίηση του φάσματος των αισθημάτων επιτρέπει να ανοίξετε τη θύρα του ασυνείδητου για να εμφυτεύσετε ιδέες, επιθυμίες, φόβους, παρορμήσεις ή συμπεριφορές...

7. Η τεχνική του να κρατάτε το κοινό σε άγνοια και ανοησία

Συνίσταται στο να κάνετε το κοινό να είναι ανίκανο να αντιληφθεί τις τεχνολογίες και τις μεθοδολογίες που χρησιμοποιείτε για την υποδούλωσή του. «Η ποιότητα της εκπαίδευσης που παρέχεται στις κατώτερες κοινωνικές τάξεις πρέπει να είναι πιο φτωχή, ώστε η τάφρος της άγνοιας που χωρίζει τις κατώτερες τάξεις από τις ανώτερες τάξεις να μη γίνεται αντιληπτή από τις κατώτερες». Απόσπασμα από το «Ὀπλα με σιγαστήρα για ήσυχους πολέμους».

8. Η τεχνική του να ενθαρρύνεις το κοινό να αρέσκεται στη μετριότητα

Συνίσταται στο να παρακινείς το κοινό να βρίσκει «cool» ό,τι είναι ανόητο, φτηνιάρικο και ακαλλιέργητο.

9. Η τεχνική του να αντικαθιστάς την εξέγερση με την ενοχή

Συνίσταται στο να κάνεις ένα άτομο να πιστεύει ότι είναι το μόνο υπεύθυνο για την συμφορά του, εξαιτίας της διανοητικής ανεπάρκειάς του, της ανεπάρκειας των ικανοτήτων του ή των προσπαθειών του. Έτσι, αντί να εξεγείρεται εναντίον του οικονομικού συστήματος, απαξιώνει τον ίδιο τον εαυτό του και αυτο-ενοχοποιείται, κατάσταση που περιέχει τα σπέρματα της νευρικής κατάπτωσης, η οποία έχει μεταξύ άλλων και το αποτέλεσμα της αποχής από οποιασδήποτε δράση. Και χωρίς τη δράση, γλιτώνετε την επανάσταση!..

10. Η τεχνική του να γνωρίζεις τα άτομα καλύτερα από όσο γνωρίζουν τα ίδια τον εαυτό τους

Στη διάρκεια των τελευταίων πενήντα ετών, η κατακλυσμιαία πρόοδος της επιστήμης άνοιξε μια ολοένα και πιο βαθειά τάφρο ανάμεσα στις γνώσει του ευρέως κοινού και στις γνώσεις που κατέχουν και χρησιμοποιούν οι ιθύνουσες ελίτ. Χάρη στη Βιολογία, τη Νευροβιολογία και την εφαρμοσμένη ψυχολογία, το «σύστημα» έφτασε σε μια εξελιγμένη γνώση του ανθρώπινου όντος, και από την άποψη της φυσιολογίας και από την άποψη της ψυχολογίας. Το σύστημα έφτασε να γνωρίζει τον μέσο άνθρωπο καλύτερα απ’ όσο γνωρίζει ο ίδιος τον εαυτό του. Αυτό σημαίνει ότι στην πλειονότητα των περιπτώσεων, το σύστημα ασκεί έναν πολύ πιο αυξημένο έλεγχο και επιβάλλεται με μια μεγαλύτερη ισχύ επάνω στα άτομα απ’ όσο τα άτομα στον ίδιο τον εαυτό τους.

platanum.blogspot.com

Οι Αχυράνθρωποι των Λυκανθρώπων...

Από τον Στάθη στον eniko
Οι χθεσινοί FINANCIAL TIMES έγραψαν σε δραματικούς τόνους ότι η Ελλάδα είναι πλέον «η πρώτη Αποικία της Γερμανίας».

Φοβάμαι ότι η καλή εφημερίδα κάνει λάθος. Η Γερμανία διαθέτει ήδη «αποικίες» σε ευρωπαϊκό έδαφος. Οπως η Κροατία. Διαθέτει επίσης και προτεκτοράτα, όπως η Βοσνία - Ερζεγοβίνη. Ή έχει υπό Καθεστώς Εντολής, μαζί με άλλους συμμάχους της, κι άλλες ζώνες. Οπως το Κοσσυφοπέδιο.

Βεβαίως, η Γερμανία εμφανίσθηκε (ή μάλλον επανεμφανίσθηκε) σε αυτές τις περιοχές (και εν πολλοίς πρώην χώρες) μέσω ενός πολέμου, μέσω του διαμελισμού της Γιουγκοσλαβίας.

Μέσω ενός πολέμου επίσης (οικονομικού αυτήν τη φορά) η Γερμανία βάζει πόδι και στην Ελλάδα, αλλά επ’ αυτού θα επανέλθουμε παρακάτω.

Ωσπου να δημιουργηθεί η κρίση στη Γιουγκοσλαβία, πόλεμος σε Ευρωπαϊκό έδαφος, μάλιστα με ανάμειξη της Γερμανίας, φαινόταν αδιανόητος.

Κι όμως έγινε!

Ορισμένοι, σε εκείνη την κρίση διέκριναν την αρχή του γερμανικού ρεβανσισμού. Σε πολλούς άλλους ο εκ νέου «πειρασμός» της Γερμανίας για μια «γερμανική Ευρώπη» φαινόταν εξίσου αδιανόητος.

Ομως, πριν αλέκτορα φωνήσαι (διότι συχνά στην ιστορία μια δεκαετία μπορεί να έχει την πυκνότητα μιας στιγμής) η Γερμανία όχι μόνον ξαναβγήκε στο κυνήγι, όχι μόνον απέκτησε εκ νέου ζωτικό χώρο, όχι μόνον προχώρησε σε αθόρυβα Ανσλους, αλλά εγκαθίσταται και σε (πρώην) ανεξάρτητες χώρες, που ουδέποτε μάλιστα ανήκαν στη σφαίρα επιρροής οποιουδήποτε απ’ τα κατ’ εξακολούθησιν Ράιχ που η χώρα αυτή αποπειράθηκε.

Το ότι την Ελλάδα την έβαλε στο χέρι με «ειρηνικά» μέσα δεν αποκλείει τη χρήση πολεμικών μέσων στο μέλλον για άλλους.

Αλλωστε, όποιος τώρα πλέον δεν βλέπει ότι αυτό που άρχισε με τη Γιουγκοσλαβική κρίση συνεχίζεται με την Ελληνική, είναι απλώς τυφλός. Η Γιουγκοσλαβία παγιδεύτηκε με τα όπλα. Η Ελλάδα παγιδεύτηκε με τα επιτόκια.


Αυτήν τη στιγμή, η Ελλάδα δεν διαθέτει κυβέρνηση (ούτε καν τη δοτή και άνευ της Δεδηλωμένης αντισυνταγματική κυβέρνηση Παπαδήμου), αλλά ξένο Διευθυντήριο. Της Τρόικας. Κι όχι μόνον.

Αυτήν τη στιγμή η Ελλάδα δεν διαθέτει Σύνταγμα, αλλά έναν Κλειστό Λογαριασμό. Δεν διαθέτει Εργατικό Δίκαιο, αλλά μια (χρυσή) Ορδή Επιτρόπων που θα εποπτεύουν ακόμα και πότε θα πάμε στην τουαλέτα.

Αλήθεια, πόσοι Γερμανοί θα ανέχονταν να μην υπάρχει Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στη χώρα τους;

Πόσοι Αγγλοι θα ανέχονταν να τους υπαγορεύει ο οποιοσδήποτε Φούφουτος, πότε θα κάνουν εκλογές στη χώρα τους;

Πόσοι Βέλγοι ή Ισπανοί θα δέχονταν να τους διέπει το Αγγλικό Δίκαιο; Να είναι η χώρα τους Ανοχύρωτη, χωρίς Ασυλία;

Ποια άλλη χώρα θα δεχόταν να πληρώνει ο λαός της ένα χρέος που δεν δημιούργησε ο ίδιος επί δέκα χρόνια, απλώς για να το κάνει μεγαλύτερο; (Μόλις χθες η «Γουώλ Στρητ Τζέρναλ» ξανάλεγε αυτό που χίλιες φορές έχουμε διαπιστώσει όλοι, ότι δηλαδή «το ελληνικό χρέος θα είναι στο 120% του ΑΕΠ το 2020», αν στο μεταξύ, λέμε εμείς, δεν


έχουν μπει οι μισοί Ελληνες στα ψυχιατρεία και δεν έχουν μεταναστεύσει οι υπόλοιποι στο επέκεινα.

Ακόμα κι ο Ράιχενμπαχ, ως φαίνεται, μας έχει λυπηθεί κι ως εκ τούτου πρόκειται μάλλον να αντικατασταθεί από άλλον, συγγνώμη, από άλλους Γκαουλάιτερ, πιο κοντά στο πνεύμα της «υποβοηθούμενης αυτοκτονίας» στο οποίον σπρώχνεται η χώρα.


Απομένει στους Ελληνες πολίτες να τελειώνουν με το ιθαγενές πολιτικό προσωπικό που δεν είναι παρά Αχυράνθρωποι των Λυκανθρώπων.

Οχι μόνον με τις εκλογές, αλλά με τους καθημερινούς αγώνες, τα κόμματα που υποδούλωσαν την Ελλάδα με «ειρηνικά» μέσα στους ξένους Τοκογλύφους και τους γραικύλους σπίρους τους, πρέπει να υποστούν τα επίχειρα της πολιτικής τους.

Το ΠΑΣΟΚ, η Ν.Δ., ο ΛΑ.ΟΣ., η Δημοκρατική Συμμαχία κι όποιοι άλλοι ναιναίκοι υπερψήφισαν το Μνημόνιο 1 και το Μνημόνιο 2, ας μη νομίζουν


ότι υπάρχει λεκάνη σαν του Πόντιου Πιλάτου, τόσο μεγάλη, ώστε να ξεπλύνουν από τα χέρια τους το αίμα της ανεργίας, της φτώχειας, της διάλυσης και της απελπισίας που έχουν προκαλέσει.


Οχι μόνον δεν «έσωσαν» αυτές οι δυνάμεις τη χώρα, αλλά τριάντα χρόνια τη σκότωναν, ώσπου εξουθενωμένη να την παραδώσουν ράκος, ως άλλη Βοσνία ή Κόσσοβο, στα μεγάλα αφεντικά μιας «Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας του Γερμανικού Εθνους».

Ομως, επειδή όλο αυτό είναι ένα άλμα προς τα πίσω, οι πιθανότητες να το ξεράσει η Ιστορία είναι περισσότερες από το να το φάει.

Εξαρτάται απ’ τους λαούς.


Και οι λαοί δείχνουν να ξυπνάνε...