23/11/13

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2013


(για μαθητές Αστρολογίας και μη)

Είμαστε μόλις στα μισά του Νοεμβρίου και ήδη οι σκέψεις, για τις επερχόμενες διελεύσεις τον Δεκέμβριο, ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΚΛΥΣΤΟΥΝ από την Παρορμητική Ενέργεια των «δύσκολων πλανητών» βρίσκονται στο προσκήνιο του νου μου. Οι περισσότεροι από τους πλανήτες θα είναι στον Αιγόκερω, Κριό, Ζυγό και Καρκίνο από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου. Έχουμε ήδη βιώσει τη μακρά εξελικτική πορεία με τον Ουρανό στον Κριό σε τετραγωνισμό με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω και ενώ δεν είναι επί του παρόντος αυτοί συνεχίζουν να σχηματίζουν ένα ακριβές τετράγωνο. Η στιγμή είναι αρκετά κοντά για να ταρακουνήσει τα γεγονότα στον κόσμο και στην προσωπική μας ζωή, ανάλογα με το πού αυτή η διέλευση χτυπά στους χάρτες μας και τους γενέθλιους πλανήτες μέσα στην ανοχή 5 η λιγότερων μοιρών.

Στις 8 Δεκεμβρίου, ο Άρης κινείται στο Ζυγό (δεν υπάρχει πιο αδύναμη θέση για τον Άρη από το Ζυγό, αν εξαιρέσει κανείς τον Άρη στον Καρκίνο). Ο Άρης θα ολοκληρώσει τη διέλευσή του στο Ζυγό, τον Ιούλιο του 2014. Όπως κάποιοι ήδη γνωρίζετε, ο Δίας παραμένει σε τετραγωνισμένο με το Ζυγό ζώδιο, τον Καρκίνο, μέχρι αργά την επόμενη άνοιξη, όπου και θα κάνει ένα ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΑΥΡΟ στα παρορμητικά ζώδια μαζί με τον Άρη, Ουρανό και Πλούτωνα. Πολύ δύσκολη συγκυρία θα είναι αυτή αλλά δεν θα την προσεγγίσουμε τώρα… Για τον Δεκέμβριο του 2013 ένα Μεγάλο Τ- Τετραγώνου θα είναι μόνο η αρχή…

Μερικές νύχτες πριν, όταν ήμουν σε αϋπνία, κάθισα και σκέφτηκα μέσα μου την πορεία των πλανητικών διελεύσεων για το μήνα Δεκέμβριο σαν πλανητικό οδηγό μου και τα μάτια μου άνοιξαν ακόμα περισσότερο. Έτσι, κάθισα και έγραψα αυτό το δισέλιδο σήμερα αφού συμπίεσα σε ακόμα λιγότερο τον ύπνο μου. Είναι διασκεδαστικό και τρομακτικό ταυτόχρονα να πιστεύω ότι αυτό το ποσό της αλλαγής και του μετασχηματισμού μάς χτυπά μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά είχαμε πολλές προηγούμενες δραστηριότητες με τους παρορμητικούς ζωδιακούς άρχοντες και θα αντέξουμε αυτή την πίεση, ελπίζω.

Εν τω μεταξύ, οι λαοί του κόσμου στέκονται γύρω ξύνοντας τα κεφάλια τους για να βρουν λύσεις στην Κρίση. Λοιπόν, το μήνα Δεκέμβριο θα αισθάνεστε σα να βρίσκεστε στην Άγρια Δύση με τον Ήλιο, Ερμή, Αφροδίτη, Άρη, Δία, Ουρανό και Πλούτωνα στα Παρορμητικά ζώδια από το δεύτερο μισό του μήνα.

Όλοι αυτοί οι πλανήτες θα πιέσουν για μια μεγάλη αλλαγή το Δεκέμβριο και αυτό πρόκειται να είναι μια δύσκολη στιγμή για τις σχέσεις μας, κάθε είδους, τις συνθήκες εργασίας, καθώς και οποιοδήποτε από τα θέματα μας απασχολούν τώρα. Το πρώτο μέρος του μήνα είναι καλύτερο για την προετοιμασία και αλληλεγγύη στο πνεύμα των γιορτών, ενώ το δεύτερο μισό του μήνα μας ζητά να κάνουμε εσωτερική δουλειά και να κρατήσουμε τον εγωισμό μας υπό έλεγχο. Αυτά θα είναι ίσως τα πιο αγχωτικά Χριστούγεννα που θα ζήσουμε προερχόμενα από τη φύση των πλανητών που διέρχονται μέσα από Κυριαρχικά ζώδια, κάποιες γρήγορες ανατροπές, και ανάδρομες πορείες από πλανήτες που διαμένουν στα ζώδια περισσότερο από το συνηθισμένο (Αφροδίτη και Άρης) και στη συνέχεια έχουμε τρεις εξωτερικούς πλανήτες (το Δία, τον Ουρανό και τον Πλούτωνα) με Τετραγωνισμούς για ένα Νέο έτος ακόμα περισσότερο αγχωτικό, με τον Ουρανό στον Κριό μέχρι το 2017 και σε τετράγωνα με τον Πλούτωνα μέχρι το 2015.

Θα σας συμβούλευα να θέσετε χαμηλά σε προσδοκίες το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου και να αρκεστείτε στο καλύτερο που μπορείτε. Αν μπορείτε να αποφύγετε τα ταξίδια με την οικογένειά σας και να τα αναβάλετε για μια άλλη φορά ή άλλη περίοδο διακοπών, ναι θα συμβούλευα να το κάνουμε όλοι αυτό. Οι περισσότεροι άνθρωποι πρόκειται να αισθανθούν πολύ π(ι)εσμένοι αυτή την περίοδο, ειδικά αν δεν έχουν κάνει εσωτερική πνευματική εργασία με τον εαυτό τους. Οι πλανήτες θα ασκήσουν πολύ μεγάλη πίεση στις καθημερινές ζωές μας, και θα κληθούμε να ζήσουμε με ακεραιότητα τώρα ειδικά με τον Άρη στο Ζυγό για να κάνουμε ειρήνη με το τι είμαστε και έχουμε και να βρούμε το τι πρέπει να αλλάξει.

Τα Παρορμητικά ζώδια είναι πολύ πιεστικά και ωθούν συνεχώς για αλλαγή και αυτή η αλλαγή έρχεται σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας μας. Η κυβέρνηση και οι τοκογλυφικές εταιρείες, ΤΡΟΙΚΕΣ κλπ έχουν πολλά να χάσουν πλέον στις δομές τους με περαιτέρω κατάρρευση του ελέγχου τους. Οι άνθρωποι πρόκειται να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους με τον Ουρανό στον Κριό και τον Άρη στο Ζυγό και να είστε έτοιμοι για μεγάλες επαναστάσεις στις δομές που εξυπηρετούν μόνο τον εαυτό τους. Αυτή θα είναι μια στιγμή αιφνίδιας εξέλιξης και δεν θα είναι όλα καλά ή κακά, αλλά όλα θα μας οδηγήσουν σε περαιτέρω μετατροπή του πλανήτη μας και στο πώς σκοπεύουμε να ζήσουμε πάνω σ’ αυτόν.

Τα παιδιά και οι νέοι θα φανούν ιδιαίτερα απείθαρχα όχι μόνο αυτό το Δεκέμβριο αλλά και για αρκετούς μήνες μετά με τον Άρη στο Ζυγό. Θα Θέλουν να αποδείξουν ότι αυτό που σκέφτονται είναι δίκαιο. Με τον Ουρανό στον Κριό ναι, τα παιδιά θα απαιτήσουν, η νεολαία θα απαιτήσει και είναι αδύνατο να δούμε σε ποια κατεύθυνση θα πάει όλο αυτό… Θα απαιτήσουν καλύτερη εκπαίδευση; Θα απαιτήσουν ένα δίκαιο πεδίο ανταγωνισμού και ανεύρεσης εργασίας; Ή όλα μαζί????
Όταν λέω η νεολαία, κυρίως μιλάμε για ηλικίες πάνω από τα 18, αλλά και οι νεότεροι θα απαιτήσουν δικαιοσύνη και θα σηκωθούν για να μιλήσουν τώρα περισσότερο από ποτέ. Η αλλαγή είναι ήδη στον αέρα και το πώς, το τι και το γιατί δονείται έτσι εκεί έξω αφήνεται στην κρίση του καθενός μας...

Προσέξτε την υγεία σας, να τρώτε υγιεινά, να ξεκουράζεστε, και να λέτε όχι, όταν χρειάζεστε χρόνο για τον εαυτό σας να αναρρώσετε, από τα πολλά που θα συμβαίνουν. Ενώ η ενέργεια θα φαίνεται χαοτική και τυχοδιωκτική, μην προσθέτετε την πρόθεσή σας σε αυτή, αλλά κάνετε ένα μικρό βήμα πίσω, και εκφραστείτε όταν αυτό είναι απαραίτητο. Θα έρθει μέσα από αυτό μια "καταιγίδα" που θα μας κάνει όλους σοφότερους και θα μας δώσει την δύναμη να πατάμε αργότερα σε πιο στέρεο έδαφος.

Προειδοποίηση: Ο Ήλιος σε εξάγωνο με τον Ποσειδώνα, από τις 22 μέχρι τις 27 του μήνα, μας ζητά να ασκήσουμε τη συμπόνια και τη συγχώρεση τώρα. Ο Ποσειδώνας στους Ιχθείς θα μας φέρει αυτό το πνευματικό μάθημα και θα το καταστήσει ευκολότερο για μας να συγχωρούμε, όταν βλέπουμε ανθρώπους να υποφέρουν από τις αδυναμίες τους. Ο Ήλιος στον Αιγόκερω θα κάνει τον καθένα
από μας υπόλογο για συγχώρεση στις σκέψεις και τις δράσεις μας, προσφέροντας όμως και την απαιτούμενη ψυχραιμία, έτσι ώστε με καρτερικότητα και σοφία να λαμβάνουμε τις τελικές αποφάσεις μας.

Πηγή:
Μιχάλης Ροδόπουλος 19/11/2013